Vocht in muur? Prevent verwijdert het permanent.

Vocht in uw muur is een vervelend probleem. Naast dat het vocht ervoor zorgt dat er donkere vlekken op uw muren ontstaan, is het een goede voedingsbodem voor schimmels. Mede daarom zijn vochtige muren slecht voor uw gezondheid. Het is dan ook raadzaam om het vocht in uw muur direct te laten behandelen door een vochtspecialist. 

Lees daarom op deze pagina welke soorten ongewenst vocht zich in uw muren kan bevinden en hoe wij daar iets tegen kunnen doen. 

Oorzaken vochtige muren

1. Condensatievocht

De meest voorkomende oorzaak van vochtige muren is de aanwezigheid van condensatievocht, welke ontstaat door dagelijkse activiteiten als koken en douchen. De vochtige lucht moet door ventilatie zijn weg naar buiten vinden.

In veel woningen is er geen of een gebrek aan doeltreffende ventilatie, waardoor het vocht in de lucht condenseert en in de muur of het plafond trekt. Hierdoor ontstaan vochtproblemen. Plaatsen waar deze veel voorkomen zijn: de badkamer, de kelder, de keuken en de kruipruimte.

 

2. Doorslaand vocht

Vocht in de muur kan ook veroorzaakt worden door een probleem van buitenaf, zoals een poreuze gevel of keldermuur. Regen- of grondwater kan makkelijk door de muur sijpelen en in uw binnenmuren trekken. Dit heet doorslaand vocht. Een oplossing om doorslaand vocht tegen te gaan is het impregneren van de gevel. Hierbij wordt een vloeistof op de gevel gespoten, welke een beschermende waterafstotende laag zal vormen.

Een tweede optie is het plaatsen van nieuwe gevelbekleding, dit is een kostbare optie en alleen noodzakelijk wanneer de gevel in beschadig of slecht onderhouden is.

3. Optrekkend vocht

Ook optrekkend vocht kan de oorzaak zijn van vochtige muren. Bij optrekkend vocht trekt door het gebrek aan waterkering in de fundering grondvocht door uw vloer en muren naar boven.

Dit opstijgende vocht kan verholpen worden door een injectietechniek, waarbij een vochtwerende gel wordt ingebracht. De gel zet vervolgens uit en vormt een beschermende, waterafstotende laag welke voorkomt dat water uit de grond naar boven trekt. 

 

4. Lekkage

Een vierde oorzaak van vocht in de muur is een lekkage in een van de (water)leidingen. Schakel voor de lekdetectie een specialist in.

Een andere vorm van lekkage is een dilatatielekkage, waarbij de voegen van de dilatatie scheuren of beschadigingen vertonen waardoor water naar binnen sijpelt. Ook voor het verhelpen van een dilatatielekkage belt u Prevent Vochtwering. 

Prevent Vochtwering pakt vocht in muren aan

Vocht in uw muren kan grote gevolgen hebben voor uw woongenot en gezondheid. Schakel dan ook na constatering van vocht in uw muur Prevent Vochtwering in. Voor alle vochtproblemen in muren, biedt Prevent Vochtwering de oplossing. Nadat u vrijblijvend contact hebt opgenomen, komt de vochtspecialist bij u in huis om de situatie te bekijken, een diagnose te stellen en de opties voor herstel met u te bespreken. Samen kiest u uiteindelijk voor de best passende oplossing om het vocht in huis structureel te bestrijden.

Prevent Vochtwering heeft inmiddels bijna 40 jaar ervaring met het bestrijden van vocht in muren. Door middel van vochtbestrijding en injectietechnieken, bestrijdt en verhelpt Prevent Vochtwering het vocht, zodat u er zeker van kunt zijn dat het probleem niet meer terugkomt en uw muren vrij blijven van vocht, muffe geuren en schimmels.  

Heeft u vocht in uw muur en wilt u graag uw situatie aan ons voorleggen of heeft u een vraag over vochtige muren?

Neem dan contact op.

Voordelen

Na meer dan 35 jaar ervaring weten wij precies hoe we vochtproblemen zo effectief mogelijk kunnen oplossen.

 • Vochtwering sinds 1983
 • Moderne oplossingen
 • Effectieve methoden
 • Blijvende oplossingen
 • Onder garantie opgeleverd
 • High-tech apparatuur

Snel & vakkundig geholpen

Prevent Vochtwering heeft mij snel en vakkundig geholpen. Het contact verliep goed en de offerte was compleet en ontving ik binnen 24uur. Daarnaast verliep de planning prettig en zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd.

Rick den Hartog

Snel en professioneel

Prevent Vochtwering was snel en professioneel met het oplossen van ons vocht probleem. Daarnaast was het personeel flexibel en zeer vriendelijk. Een aanrader!

Jules Roovers

Echte vakmensen!

Prevent Vochtwering is een absolute specialist op het gebied van vochtwering en vochtproblemen. Het zijn echte vakmensen die klantvriendelijkheid en goede (24/7) service hoog in het vaandel hebben staan. Top bedrijf!

Habbo de Vaere

oceanco-logo
efteling-logo
world-fashion-centre-logo
rijksmuseum-logo

Kunnen wij uw vochtprobleem verhelpen?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen doorgaans binnen 1 uur contact met u op. Geen zin om te wachten? Bel ons direct.

  Velden met een * zijn verplicht
  • Totaaloplossing bij vochtproblemen
  • Sinds 1983
  • Onder garantie opgeleverd
  • High-tech apparatuur
  • Snelle & effectieve oplossingen