Betoninjectie, de oplossing voor betonscheuren en lekkages.

Betoninjectie is een techniek die gebruikt wordt bij het herstellen van scheuren in beton die kunnen ontstaan door onder andere betonrot, overbelasting, krimp, bewegingen in de ondergrond of door thermische invloeden.

Deze scheuren dienen gedicht te worden, omdat ze in veel gevallen leiden tot vochtproblemen, als doorslaand vocht en optrekkend vocht. Problemen die niet wenselijk zijn voor uw stucwerk en inboedel, maar ook niet voor uw gezondheid.

Het injecteren van beton helpt enerzijds betonschade te herstellen en anderzijds ontstane lekkages in betonnen muren en (onder)vloeren op te lossen. 

Wat zijn betoninjecties?

Bij betoninjectie wordt met behulp van een vloeistof (epoxyhars, polyurethaanhars en acrylaat gel) ofwel scheuren in beton opgevuld ofwel beton aan elkaar gelijmd, genaamd constructieve beton injectie. De scheuren in het beton worden dankzij betoninjecties gevuld en wanneer de vloeistof is uitgehard, is het beton weer geheel waterdicht. Scheuren en naden in wanden en vloeren worden zo direct gedicht.

Voordelen

Prevent Vochtwering is gespecialiseerd in betoninjectie en biedt haar klanten:

 • 35 jaar ervaring met betoninjectie
 • Kwaliteitsgarantie
 • Hoogwaardige injectie-vloeistoffen
 • CUR-aanbeveling 119

Welke betoninjectie biedt Prevent?

Prevent Vochtwering biedt een effectieve manier om scheuren, naden, grindnesten en holle ruimtes te vullen of te herstellen door het beton te injecteren met als doel het beton weer waterdicht te maken. Hiervoor worden twee betoninjectietechnieken gebruikt, namelijk hoge- en lagedruk betoninjectie.

Hogedruk betoninjectie wordt ingezet wanneer de vloeistof tot diep in de constructie moet doordringen om diepliggende of smalle scheuren te herstellen. Iedere scheur of holle ruimte wordt van binnenuit volledig gevuld.

Lagedruk betoninjectie wordt toegepast bij betoninjectie van scheuren die aan de buitenkant zichtbaar zijn en daardoor uitwendig behandeld kunnen worden. Onder lage druk worden de scheuren via injectienippels gevuld.

Ongeacht de injectiemethode kunt u er zeker van zijn dat de scheuren zijn hersteld en vochtproblemen tot het verleden behoren. U kunt weer genieten van een vochtvrije woning.

Snel & vakkundig geholpen

Prevent Vochtwering heeft mij snel en vakkundig geholpen. Het contact verliep goed en de offerte was compleet en ontving ik binnen 24uur. Daarnaast verliep de planning prettig en zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd.

Rick den Hartog

Echte vakmensen!

Prevent Vochtwering is een absolute specialist op het gebied van vochtwering en vochtproblemen. Het zijn echte vakmensen die klantvriendelijkheid en goede (24/7) service hoog in het vaandel hebben staan. Top bedrijf!

Habbo de Vaere

Snel en professioneel

Prevent Vochtwering was snel en professioneel met het oplossen van ons vocht probleem. Daarnaast was het personeel flexibel en zeer vriendelijk. Een aanrader!

Jules Roovers

oceanco-logo
efteling-logo
world-fashion-centre-logo
rijksmuseum-logo

Kunnen wij uw vochtprobleem verhelpen?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen doorgaans binnen 1 uur contact met u op. Geen zin om te wachten? Bel ons direct.  Velden met een * zijn verplicht

  • Totaaloplossing bij vochtproblemen
  • Sinds 1983
  • Onder garantie opgeleverd
  • High-tech apparatuur
  • Snelle & effectieve oplossingen