Last van doorslaand vocht? Wij lossen het op.

Doorslaand vocht is vocht dat door de muur naar binnen dringt, wat alleen kan optreden in gemetselde constructies, zoals gemetselde keldermuren of de buitengevels van uw woning. Dit doordat het metselwerk poreus is en water makkelijk door de muur naar binnen vloeit.  

Doorslaand vocht vindt over het algemeen plaats in kelders met gemetselde wanden en bij buitenmuren.

Doorslaand vocht in kelder

Doorslaand vocht in uw kelder wordt meestal veroorzaakt door grondwater, maar soms ook door regenwater. De neerslag verergert namelijk de toch al vochtige grond rondom de kelderwand, waardoor er nog meer vocht door de muren vloeit. Bij doorslaand vocht ontstaan er vochtplekken op de muren, welke voedingsbodems zijn voor schimmels.

Doorslaand vocht buitenmuur

Doorslaand vocht in uw buitenmuur wordt veroorzaakt door neerslag. Tijdens een flinke regenbui met harde wind trekt het water het poreuze metselwerk in, alvorens de buitenmuur tijd heeft gehad te kunnen drogen. Ook deze vorm van doorslaand vocht zal leiden tot vochtplekken op uw muren. Andere oorzaken van doorslaand vocht door de buitenmuur zijn een kapotte of verstopte dakgoot of niet goed afgewerkte raamkozijnen.

De voordelen

Na meer dan 35 jaar ervaring weten wij precies hoe we vochtproblemen zo effectief mogelijk kunnen oplossen.

 • Vochtwering sinds 1983
 • Moderne oplossingen
 • Effectieve methoden
 • Blijvende oplossingen
 • Onder garantie opgeleverd
 • High-tech apparatuur

Hoe behandelt Prevent Vochtwering doorslaand vocht?

Om doorslaand vocht in de kelderwand te kunnen bestrijden, maakt Prevent Vochtwering gebruik van muurinjectie. Hierbij injecteert de specialist van Prevent Vochtwering Perfuseal A10 in de muur, nadat hij op systematische wijze gaten in de betreffende wand heeft geboord. Door middel van injectie onder regelbare druk worden de gaten afgeperst met de vochtwerende gel. Zo ontstaat een verticaal waterkerende laag in de wand en wordt het vocht van buiten tegengehouden. 

Na de injectie is het raadzaam dat de oude aangetaste stuc laag verwijderd, waarna het drogings- proces kan beginnen. Het advies is om de muur hierna te stucen met een damp open stuc laag, zodat het kan ‘ademen’.

Om doorslaand vocht in de buitenmuur te bestrijden past Prevent Vochtwering impregneren op de gevel toe. Door impregneren ontstaat er een waterdichte laag in de muur, waardoor vocht niet meer door de muur kan. Uw binnenmuren blijven zo vochtvrij. 

Heeft u last van doorslaand vocht? Neem vrijblijvend contact op met Prevent Vochtwering en leg uw situatie voor. Liever gelijk een vrijblijvende offerte of stelt u graag een vraag over doorslaand vocht? Neem dan contact met ons op.

Snel en professioneel

Prevent Vochtwering was snel en professioneel met het oplossen van ons vocht probleem. Daarnaast was het personeel flexibel en zeer vriendelijk. Een aanrader!

Jules Roovers

Echte vakmensen!

Prevent Vochtwering is een absolute specialist op het gebied van vochtwering en vochtproblemen. Het zijn echte vakmensen die klantvriendelijkheid en goede (24/7) service hoog in het vaandel hebben staan. Top bedrijf!

Habbo de Vaere

Snel & vakkundig geholpen

Prevent Vochtwering heeft mij snel en vakkundig geholpen. Het contact verliep goed en de offerte was compleet en ontving ik binnen 24uur. Daarnaast verliep de planning prettig en zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd.

Rick den Hartog

oceanco-logo
efteling-logo
world-fashion-centre-logo
rijksmuseum-logo

Kunnen wij uw vochtprobleem verhelpen?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen doorgaans binnen 1 uur contact met u op. Geen zin om te wachten? Bel ons direct.  Velden met een * zijn verplicht

  • Totaaloplossing bij vochtproblemen
  • Sinds 1983
  • Onder garantie opgeleverd
  • High-tech apparatuur
  • Snelle & effectieve oplossingen