Vochtprobleem in je kelder? Prevent biedt de oplossing

Een vochtprobleem in uw kelder of bedrijfspand is vervelend. Niet alleen voor het stucwerk en uw spullen, maar ook voor uw gezondheid. Gelukkig is door Prevent Vochtwering tegen elk vochtprobleem iets te doen, zodat u weer kunt genieten van een vochtvrije woning.

Lees daarom op deze pagina welke soorten vochtproblemen er zijn en hoe wij daar iets tegen kunnen doen.

Soorten vochtproblemen

1. Optrekkend vocht kelder

Heeft u last van vochtplekken aan de onderzijde van uw keldermuren, dan spreekt men van optrekkend vocht. Een fundering die het grondwater absorbeert en niet is voorzien is van vochtkering is de oorzaak van dit vochtprobleem. Optrekkend vocht kan door Prevent Vochtwering behandeld worden door de muren te injecteren. Hierbij boort de specialist gaten in de desbetreffende muren om deze vervolgens door middel van muurinjectie op te vullen met een vochtwerende gel. Deze gel zorgt na uitharding dat er een beschermende, waterafstotende laag ontstaat in de muur, zodat vocht wordt geweerd.

2. Doorslaand vocht

Heeft u vochtproblemen op uw buitenmuren of uw binnenmuren? Dan spreken we van doorslaand vocht. Dit type vochtprobleem zien we voornamelijk bij gebouwen waarbij de gevelbekleding poreus is geworden.

Doorslaand vocht wordt veelal opgelost door het impregneren van de muren met een beschermende, waterafstotende laag. Het water kan op deze manier niet meer door de poreuze stenen naar binnen sijpelen.

Eventueel, wanneer uw gevel beschadigd is, kan er nieuwe gevelbekleding geplaatst worden.

3. Condensatievocht

Ook interne factoren kunnen leiden tot vochtproblemen, zoals het onvoldoende ventileren van de woning waardoor (condensatie)vocht niet kan ontsnappen. Er vormen zich zo vaak vochtplekken op muren en plafonds, welke een goede voedingsbron zijn voor schimmels.

Prevent Vochtwering kijkt graag met u mee om de situatie in uw kelder of pand te verbeteren.

4. Lekken in leidingen en buizen

Ook een lek kan de oorzaak zijn van vochtproblemen in uw muren. Met behulp van moderne apparatuur detecteert de specialist van Prevent Vochtwering uw lek. Snel en zonder breek- en sloopwerk.

Een andere vorm van lekkage is een dilatatielekkage, waarbij de voegen van de dilatatie scheuren of beschadigingen vertonen waardoor water naar binnen sijpelt. Ook voor het verhelpen van een dilatatielekkage belt u Prevent Vochtwering.

5. Bouwput lekkage

Tijdens de bouw kan het voorkomen dat u een bouwput lekkage heeft, waardoor u uw werkzaamheden tijdelijk moet staken. Prevent Vochtwering is gespecialiseerd in het verhelpen van een bouwput lekkage, zoals damwand lekkage, trekanker lekkage, onderwaterbeton lekkage en welafdichting.

Oplossing vochtproblemen in huis

Zoals u ziet zijn er meerdere oorzaken die kunnen leiden tot vochtproblemen in uw huis. Omdat het niet altijd makkelijk is zelf een juiste diagnose te stellen over de herkomst van het vochtprobleem, is het bij vochtproblemen altijd raadzaam een specialist van Prevent Vochtwering in te schakelen.  

Prevent Vochtwering heeft inmiddels bijna 40 jaar ervaring met het bestrijden van vochtproblemen. Door middel van vochtbestrijding en injectietechnieken, bestrijdt en verhelpt Prevent Vochtwering het vocht, zodat u er zeker van kunt zijn dat het probleem niet meer terugkomt en uw woning of bedrijfspand vrij blijft van vocht, muffe geuren en schimmels.

Wilt u graag uw vochtprobleem aan ons voorleggen of heeft u een vraag?

Neem dan contact op.

Voordelen

Na meer dan 35 jaar ervaring weten wij precies hoe we vochtproblemen zo effectief mogelijk kunnen oplossen.

 • Vochtwering sinds 1983
 • Moderne oplossingen
 • Effectieve methoden
 • Blijvende oplossingen
 • Onder garantie opgeleverd
 • High-tech apparatuur

Echte vakmensen!

Prevent Vochtwering is een absolute specialist op het gebied van vochtwering en vochtproblemen. Het zijn echte vakmensen die klantvriendelijkheid en goede (24/7) service hoog in het vaandel hebben staan. Top bedrijf!

Habbo de Vaere

Snel & vakkundig geholpen

Prevent Vochtwering heeft mij snel en vakkundig geholpen. Het contact verliep goed en de offerte was compleet en ontving ik binnen 24uur. Daarnaast verliep de planning prettig en zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd.

Rick den Hartog

Snel en professioneel

Prevent Vochtwering was snel en professioneel met het oplossen van ons vocht probleem. Daarnaast was het personeel flexibel en zeer vriendelijk. Een aanrader!

Jules Roovers

oceanco-logo
efteling-logo
world-fashion-centre-logo
rijksmuseum-logo

Kunnen wij uw vochtprobleem verhelpen?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen doorgaans binnen 1 uur contact met u op. Geen zin om te wachten? Bel ons direct.  Velden met een * zijn verplicht

  • Totaaloplossing bij vochtproblemen
  • Sinds 1983
  • Onder garantie opgeleverd
  • High-tech apparatuur
  • Snelle & effectieve oplossingen