Bodeminjectie voor een vochtvrije ondergrond

Bodeminjectie wordt veelal toegepast bij ondergronds bouwen van bijvoorbeeld parkeergarages, kelders, grondkeringen en riolering. Tijdens het bouwen ontstaat er in de meeste gevallen een laag water in de bouwput, wat de bouwwerkzaamheden hindert.

Door middel van bodeminjecties zorgt Prevent Vochtwering ervoor dat het (grond)water in de grond blijft, zodat u probleemloos verder kunt met uw bouwproject. 

Hoe voert Prevent bodeminjectie uit?

Prevent Vochtwering beschikt over moderne apparatuur om bodeminjecties uit te voeren. Ook als de bouwput zich op grote diepte bevindt. Door zogenaamde permeation grounting injecteert Prevent Vochtwering een waterremmend materiaal in de bestaande zandlaag, waardoor over de gehele oppervlakte van de bouwput een waterremmende laag ontstaat.

Het injecteren van de bodem doet Prevent Vochtwering op twee verschillende manieren: door horizontale bodeminjectie en verticale bodeminjectie.

Voordelen

Na meer dan 35 jaar ervaring weten wij precies hoe we vochtproblemen zo effectief mogelijk kunnen oplossen.

 • Sinds 1983
 • Moderne oplossingen
 • Effectieve methoden
 • Blijvende oplossingen
 • Onder garantie opgeleverd
 • High-tech apparatuur

Horizontale bodeminjectie

Bij horizontale bodeminjectie wordt in de bouwput, welke is voorzien van damwanden of CSM-wanden, door middel van boring of trilling worden injectieslangen ingebracht op de gewenste diepte. Een computersysteem van de waterglasunit berekent volledig automatisch de dosering van de te injecteren waterglasmix.

Doordat de slangen in een specifiek patroon zijn aangebracht, overlappen ze elkaar en onstaat er na injectie een egale beschermende laag in de bodem, waardoor het grondwater niet kan stijgen.

Voor deze horizontale bodeminjectie zijn geen onderwaterbeton, trekankers en bemaling noodzakelijk.

Verticale bodeminjectie

Stabiliserende oftewel verticale grondinjecties versterken de bodem onder een bestaand bouwwerk. Zo blijft de fundering goed ondersteund als eronder of vlak naast het pand gebouwd wordt.

In principe is de techniek gelijk aan die bij horizontale bodeminjecties: er wordt een mengsel van water, waterglas en een speciale harder in de bodem gespoten. Het enige verschil is de samenstelling van het mengsel. Het mengsel bij verticale bodeminjectie bevat meer harder en waterglas, maar minder water. Hierdoor wordt de geïnjecteerde grond steviger van structuur, zodat de bodem de druk van de fundering goed kan opvangen. Na ongeveer een week is de waterglasmix goed uitgehard en kunnen de bouwwerkzaamheden aanvangen.

Voor deze horizontale bodeminjectie zijn geen onderwaterbeton, trekankers en bemaling noodzakelijk.

Snel & vakkundig geholpen

Prevent Vochtwering heeft mij snel en vakkundig geholpen. Het contact verliep goed en de offerte was compleet en ontving ik binnen 24uur. Daarnaast verliep de planning prettig en zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd.

Rick den Hartog

Snel en professioneel

Prevent Vochtwering was snel en professioneel met het oplossen van ons vocht probleem. Daarnaast was het personeel flexibel en zeer vriendelijk. Een aanrader!

Jules Roovers

Echte vakmensen!

Prevent Vochtwering is een absolute specialist op het gebied van vochtwering en vochtproblemen. Het zijn echte vakmensen die klantvriendelijkheid en goede (24/7) service hoog in het vaandel hebben staan. Top bedrijf!

Habbo de Vaere

oceanco-logo
efteling-logo
world-fashion-centre-logo
rijksmuseum-logo

Kunnen wij uw vochtprobleem verhelpen?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen doorgaans binnen 1 uur contact met u op. Geen zin om te wachten? Bel ons direct.  Velden met een * zijn verplicht

  • Totaaloplossing bij vochtproblemen
  • Sinds 1983
  • Onder garantie opgeleverd
  • High-tech apparatuur
  • Snelle & effectieve oplossingen