Dilatatie lekkage? Prevent Vochtwering lost het op

Een dilatatie lekkage in uw pand is vervelend. Dilataties zijn namelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat bouwconstructies vrij kunnen krimpen en uitzetten bij onder andere temperatuurwisselingen. Wanneer de dilatatie in uw pand niet meer effectief is, zullen er scheuren in uw muren ontstaan omdat de bouwconstructie altijd onderhevig is aan vervormingen in zowel horizontale als verticale richting. Wanneer er vervolgens water door de scheuren in de muur naar binnen sijpelt spreken we van een dilatatie lekkage.

Om zo’n dilatatie lekkage te voorkomen, dient bij het bouwen van een constructie dus altijd rekening gehouden te worden met het ‘werken’ van de muren. Dit wordt gedaan door dilatatie in de vorm van het aanbrengen van open of gesloten voegen.

Een dilatatievoeg

Een dilatatievoeg is een uitzetvoeg om uitzetting in een constructie op te kunnen vangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aansluiting tussen de kelderwanden. Deze wanden staan los van elkaar, maar worden wel beïnvloed door externe krachten waardoor beweging kan plaatsvinden. Een dilatatievoeg moet dus grote krachten het hoofd kunnen bieden. 

Oorzaak dilatatie lekkage

Door de beweging en constante druk op de dilatatievoegen kunnen dilatatie lekkages ontstaan. Veelal gebeurt dit in ondergrondse ruimtes zoals kelders, parkeergarages, tunnels en pompgemalen. Wanneer hier een lekkage ontstaat, is een vochtprobleem vaak het gevolg doordat water door de scheuren naar binnen sijpelt.

Vermoed u dat uw dilatatievoegen niet meer effectief zijn in het opvangen van de druk en bewegingen van de constructie? Neem dan contact op met Prevent Vochtwering., zodat de situatie vroegtijdig kan worden bekeken en verholpen, voordat er een lekkage ontstaat. 

Voordelen

Na meer dan 35 jaar ervaring weten wij precies hoe we vochtproblemen zo effectief mogelijk kunnen oplossen.

 • Vochtwering sinds 1983
 • Moderne oplossingen
 • Effectieve methoden
 • Blijvende oplossingen
 • Onder garantie opgeleverd
 • High-tech apparatuur

Echte vakmensen!

Prevent Vochtwering is een absolute specialist op het gebied van vochtwering en vochtproblemen. Het zijn echte vakmensen die klantvriendelijkheid en goede (24/7) service hoog in het vaandel hebben staan. Top bedrijf!

Habbo de Vaere

Snel & vakkundig geholpen

Prevent Vochtwering heeft mij snel en vakkundig geholpen. Het contact verliep goed en de offerte was compleet en ontving ik binnen 24uur. Daarnaast verliep de planning prettig en zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd.

Rick den Hartog

Snel en professioneel

Prevent Vochtwering was snel en professioneel met het oplossen van ons vocht probleem. Daarnaast was het personeel flexibel en zeer vriendelijk. Een aanrader!

Jules Roovers

Dilatatie lekkage behandeling

Prevent Vochtwering gebruikt, afhankelijk van de omstandigheden van de dilatatie lekkage, verschillende moderne technieken om de lekkage in de dilatatievoegen op te sporen. Eenmaal getraceerd, wordt veelal door injectie de lekkage verholpen door na boringen injectievloeistof onder hoge druk aan te brengen. Een andere oplossing is het aanbrengen van nieuwe dilatatievoegen.

De ervaring leert dat Prevent Vochtwering in 90% van de gevallen de lekkage vaststelt en het dilatatie-probleem structureel oplost. 

oceanco-logo
efteling-logo
world-fashion-centre-logo
rijksmuseum-logo

Kunnen wij uw vochtprobleem verhelpen?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen doorgaans binnen 1 uur contact met u op. Geen zin om te wachten? Bel ons direct.  Velden met een * zijn verplicht

  • Totaaloplossing bij vochtproblemen
  • Sinds 1983
  • Onder garantie opgeleverd
  • High-tech apparatuur
  • Snelle & effectieve oplossingen