Vocht in huis? Prevent lost het direct op.

Vocht in huis is vervelend. Niet alleen voor het stucwerk en uw spullen, maar natuurlijk ook voor uw gezondheid. Gelukkig is door Prevent Vochtwering tegen elke vorm van vochtigheid in huis iets te doen, zodat u weer kunt genieten van een vochtvrije, gezonde woning. 

Lees daarom op deze pagina welke soorten ongewenst vocht zich in huis kan bevinden en hoe wij daar iets tegen kunnen doen. 

Soorten vocht in huis

1. Optrekkend vocht

Wanneer u last heeft van vochtplekken aan de onderzijde van uw muren, dan is dit optrekkend vocht. Een fundering onder de vloer die niet is voorzien van vochtkering (zoals een loodslab) absorbeert het grondwater, waarna u vochtige plekken en schimmels op de muur krijgt. Optrekkend vocht kan door Prevent Vochtwering behandeld worden op twee manieren:

 • Muren injecteren: Hierbij boort de specialist gaten in de desbetreffende muren om deze vervolgens door middel van injectie op te vullen met een vochtwerende gel. Deze gel zorgt na uitharding dat er een beschermende, waterafstotende laag ontstaat in de muur, zodat vocht wordt geweerd.
 • Nieuwe vochtkering plaatsen: Een drastischere manier is het onderkappen van muren, waarna er horizontale sleuven in de muur worden gemaakt. In deze sleuven wordt vervolgens een nieuwe vochtkering geplaatst. 

 

2. Doorslaand vocht

Heeft u vochtplekken en eventueel schimmels op uw buitenmuren of binnenmuren? Dan spreken we van doorslaand vocht. Dit vochtprobleem zien we veelal bij oudere gebouwen waarbij de gevel poreus is geworden door beschadiging en scheuren. Prevent Vochtwering heeft twee behandlmethodes om dit vochtprobleem op te lossen. 

 • Muren impregneren: Doorslaand vocht wordt veelal aangepakt door het impregneren van de buitenmuren. Door het impregneren ontstaat er een beschermende, waterafstotende laag in de muur of gevel. Het (regen)water zal niet meer door het preuze gesteente van uw muur sijpelen, waardoor uw muren droog blijven. 
 • Nieuwe gevelbekleding: Eventueel, wanneer uw gevel beschadigd is, kan er nieuwe gevelbekleding geplaatst worden.

3. Condensatievocht

Ook andere factoren kunnen leiden tot vochtproblemen in huis, waardoor er vochtige plekken en schimmels ontstaan. Een belangrijke oorzaak is het onvoldoende ventileren van de woning waardoor (condensatie)vocht niet weg kan. Het vocht condenseert en trekt in de muur of het plafond, waardoor donkere vlekken en schimmels ontstaan.

Prevent Vochtwering kijkt graag met u mee om de vochtsituatie in uw kelder of kruipruimte te verbeteren.

 

4. Dilatatielekkage

Een andere vorm van lekkage is een dilatatielekkage, waarbij de voegen van de dilatatie scheuren of beschadigingen vertonen waardoor water naar binnen sijpelt. Ook voor het verhelpen van een dilatatielekkage belt u Prevent Vochtwering. 

De oplossing voor vocht in huis

Voor alle vocht gerelateerde problemen in uw huis, biedt Prevent Vochtwering de oplossing. Nadat u vrijblijvend contact hebt opgenomen, komt de specialist bij u in huis om de situatie te bekijken, een diagnose te stellen en de opties voor herstel met u te bespreken. Samen kiest u uiteindelijk voor de best passende oplossing om het vocht in huis structureel te bestrijden.

Prevent Vochtwering heeft inmiddels bijna 40 jaar ervaring met het bestrijden van vochtproblemen. Door middel van vochtbestrijding en injectietechnieken, bestrijdt en verhelpt Prevent Vochtwering het vocht, zodat u er zeker van kunt zijn dat het probleem niet meer terugkomt en uw huis vrij blijft van vocht, muffe geuren en schimmels.  

Heeft u vocht in huis en wilt u graag uw situatie aan ons voorleggen of heeft u een vraag over vocht in huis?

Neem dan contact op.

Voordelen

Na meer dan 35 jaar ervaring weten wij precies hoe we vochtproblemen zo effectief mogelijk kunnen oplossen.

 • Vochtwering sinds 1983
 • Moderne oplossingen
 • Effectieve methoden
 • Blijvende oplossingen
 • Onder garantie opgeleverd
 • High-tech apparatuur

Echte vakmensen!

Prevent Vochtwering is een absolute specialist op het gebied van vochtwering en vochtproblemen. Het zijn echte vakmensen die klantvriendelijkheid en goede (24/7) service hoog in het vaandel hebben staan. Top bedrijf!

Habbo de Vaere

Snel en professioneel

Prevent Vochtwering was snel en professioneel met het oplossen van ons vocht probleem. Daarnaast was het personeel flexibel en zeer vriendelijk. Een aanrader!

Jules Roovers

Snel & vakkundig geholpen

Prevent Vochtwering heeft mij snel en vakkundig geholpen. Het contact verliep goed en de offerte was compleet en ontving ik binnen 24uur. Daarnaast verliep de planning prettig en zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd.

Rick den Hartog

oceanco-logo
efteling-logo
world-fashion-centre-logo
rijksmuseum-logo

Kunnen wij uw vochtprobleem verhelpen?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen doorgaans binnen 1 uur contact met u op. Geen zin om te wachten? Bel ons direct.

  Velden met een * zijn verplicht
  • Totaaloplossing bij vochtproblemen
  • Sinds 1983
  • Onder garantie opgeleverd
  • High-tech apparatuur
  • Snelle & effectieve oplossingen