Vochtige kruipruimte? Prevent Vochtwering biedt de oplossing.

Veel Nederlandse woningen hebben een kruipruimte die onder het hele huis doorlopen, zodat het leidingwerk onder de woning bereikbaar is. Vaak zijn de kruipruimtes vochtig en staat er zelfs water in. Dit trekt ongedierte en schimmels aan, veroorzaakte een muffe geur en kan leiden tot houtrot. Daarnaast zorgt de vochtige kruipruimte ervoor dat de vloer van het huis koud aanvoelt, waardoor er warmte in huis verloren gaat.

Lees daarom op deze pagina waardoor je kruipruimte vochtig kan worden en hoe wij dit op kunnen lossen.

Oorzaken vochtige kruipruimte

1. Hoge grondwaterstand

De grondwaterstand in Nederland wordt vrij goed gecontroleerd. Toch zijn er veel huizen die (regelmatig) last hebben van een te hoog grondwaterpeil, vooral bij huizen die gebouwd zijn in gebieden die laag gelegen zijn. Door hydrostatische druk wordt het vocht in de grond omhooggeduwd en komt het door de ondergrond van de kruipruimte omhoog. Dit tegengaan is lastig, maar gelukkig kunnen de nadelige gevolgen van het vocht in uw kruipruimte wel worden beperkt.

 

2. Condensatie problemen

Een andere oorzaak van vocht in de kruipruimte is condensatie. Dit komt doordat de kruipruimte doorgaans koud is, maar de bovenliggende vloer warm. Bij geringe condensatie zijn vochtvreters toereikend, maar in veel gevallen is een andere oplossing om uw kruipruimte te ontvochtigen noodzakelijk.  

3. Optrekkend vocht

Een derde oorzaak van een vochtige kruipruimte is optrekkend vocht. Beton en metselwerk zijn poreus, waardoor vocht naar binnen en naar boven trekt. Doordat vocht in de kruipruimte vaak niet zijn weg naar buiten kan vinden, ontstaan er vochtplekken in de kruipruimte en in sommige gevallen schimmel of zwammen.

 

4. Lekkage in het leidingwerk

Door de kruipruimte lopen meerdere leidingen, zoals de waterleiding en die van het riool. Deze leidingen kunnen op den duur gaan lekken, waardoor de kruipruimte vochtig wordt. Een specialist van Prevent Vochtwering kan zonder breek- en sloopwerkzaamheden het lek detecteren.

Oplossingen vochtige kruipruimte

1. Vloerisolatie

Wanneer de kruipruimte voldoende toegankelijk is kunt u ervoor kiezen om door Prevent Vochtwering de vloer van de woning te laten isoleren. Hierbij worden isolatieplaten of dekens tegen het plafond van de kruipruimte aangebracht, welke zijn voorzien van een dampscherm waardoor vocht niet meer tegen uw vloer zal condenseren. Een tweede mogelijkheid voor vloerisolatie in uw kruipruimte is het aanbrengen van isolatieschuim aan de onderkant van de vloer.  

2. Grond isolatie

Wanneer de kruipruimte niet toegankelijk is voor de vochtspecialist, biedt Prevent Vochtwering  voor het opvullen van de kruipruimte met licht isolatiemateriaal, als isolatiechips of isolatieschelpen van polystyreen (piepschuim), waardoor vocht niet kan condenseren. Deze methode is relatief goedkoop. Bijkomend voordeel is dat dit isloatiemateriaal muffe geur tegen gaat.

Isolatie van uw kruipruimte door Prevent Vochtwering zorgt voor een vochtvrije en stankvrije woning en heeft ook een positieve invloed op uw energieverbruik. Doordat de vloer dankzij grondisolatie minder koud is, zult u minder hoeven stoken.   

Oplossing vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte is door Prevent Vochtwering gelukkig goed op te lossen. Om de nadelige gevolgen van een vochtige kruipruimte tegen te gaan is het belangrijk om de kruipruimte te isoleren. Hoe de kruipruimte het beste geïsoleerd kan worden, hangt af van de toegankelijkheid van de kruipruimte en de aard van het vochtprobleem.

Ontvangt u graag een vrijblijvende offerte voor kruipruimte-isolatie of heeft u een vraag over uw vochtige kruipruimte?

Neem dan contact op. 

Voordelen

Na meer dan 35 jaar ervaring weten wij precies hoe we vochtproblemen zo effectief mogelijk kunnen oplossen.

 • Vochtwering sinds 1983
 • Moderne oplossingen
 • Effectieve methoden
 • Blijvende oplossingen
 • Onder garantie opgeleverd
 • High-tech apparatuur

Snel en professioneel

Prevent Vochtwering was snel en professioneel met het oplossen van ons vocht probleem. Daarnaast was het personeel flexibel en zeer vriendelijk. Een aanrader!

Jules Roovers

Echte vakmensen!

Prevent Vochtwering is een absolute specialist op het gebied van vochtwering en vochtproblemen. Het zijn echte vakmensen die klantvriendelijkheid en goede (24/7) service hoog in het vaandel hebben staan. Top bedrijf!

Habbo de Vaere

Snel & vakkundig geholpen

Prevent Vochtwering heeft mij snel en vakkundig geholpen. Het contact verliep goed en de offerte was compleet en ontving ik binnen 24uur. Daarnaast verliep de planning prettig en zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd.

Rick den Hartog

oceanco-logo
efteling-logo
world-fashion-centre-logo
rijksmuseum-logo

Kunnen wij uw vochtprobleem verhelpen?

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen doorgaans binnen 1 uur contact met u op. Geen zin om te wachten? Bel ons direct.

Velden met een * zijn verplicht
 • Totaaloplossing bij vochtproblemen
 • Sinds 1983
 • Onder garantie opgeleverd
 • High-tech apparatuur
 • Snelle & effectieve oplossingen